PA70VERON.

 

Een mooi evenement, grillige condities, enthousiaste amateurs, een hecht team, prima resultaten. Dit alles resulteerde in een log van 3400 qso’s ter ere van het 70-jarig bestaan van onze vereniging de VERON.
Even terug naar juli 2015. Onze 1e activiteit met deze call was de periode 6 juli tot en met 9 juli.In deze periode werd met een beperkte groep amateurs 1203 qso’s gemaakt. Het was immers vakantietijd en het was moeilijk om operators te krijgen. Maar het enthousiasme was zo groot dat we besloten dit te herhalen in de jubileummaand oktober. Klik HIER voor het verslag van de 1e activatie.
Het werd 19 tot en met 21 oktober 2015.
19 oktober 2015.
Locatie: motorclub Vaassen regio 05 afd. Apeldoorn.
Opstelling: 3 tafels met 3 antennes. Een FB33, dipool 40m en een dipool voor 80m.
Henk (PA0HFT) activeerde 20m. Ben (PA0I) op 40m. Wicher (PD0WR) in de mode  psk-63 op 80m.
Condities: zeer goed. Een pile-up op 20m. 40m ging ook prima. 80m bleef wat achter maar dat werd ’s avonds goed gemaakt. Zowel Jille (PA1DV) als Wicher sprongen soms bij als logger. Als bezoekers kwamen vandaag Henk (PD0EDB) en David (PA3HS). Henk bracht een appeltaart mee wat zeer gewaardeerd werd. ‘s Avonds kwam Jeroen (PD1JSH) erbij. Het bleek dat vooral in de avond op 40 en 80m de PA stations actief werden. En dat heeft Jeroen geweten! Een heftige pile-up was het gevolg. Er werden op deze dag 900 qso’s gelogd.
20 oktober 2015.
Een dag met technische verassingen .
Hans (PA0WYS) kwam erbij als operator. Henk weer op 20m . Wicher op 40m. Alles liep gesmeerd. Rob (PA3EMJ) kwam nog langs om de sfeer (en de koffie) te proeven. Rob is al 89 maar nog steeds enthousiast van onze hobby.
Toen gebeurde het volgende.
Het was 10:53. Ik zat naast Hans (PA0WYS) de stations te loggen en plotseling ging de set op off. Weg spanning van de set. Verbaasde gezichten. 2 seconden later een kreet van Henk , (PA0HFT). Brand! en vloog op van zijn stoel. Het bleek dat zijn voedingssnoer (van de set) in  brand stond. Nu wordt er in dit geval niet met water geblust maar de 220V uit gezet. Als geoefend (ex) brandweerman werd dit direct in de kiem gesmoord. Het resultaat was wel dat het heel stil werd in het clubhuis. Nog meer verbaasde gezichten. Alleen het PSK station bleef actief. Na deze emotionele gebeurtenis werd de balans opgemaakt. 1 voeding ging down door overbelasting (thermisch) Bij Henk smolt een zekeringhouder geheel weg. Vermoedelijk heeft de zekering niet goed in de houder gezeten waardoor er overgangsweerstand ontstond en in brand vloog. Op dat moment kwam Peter (PA3AZN) binnen en aanschouwde de chaos.
Peter ging direct aan de slag om de boel te repareren. Kroonstenen werden gekocht om de voedingsdraad weer door te verbinden en de set kwam weer in beweging. Gelukkig had Hans een tweede voeding bij zich en ook deze set gaf weer geluid. Na dit avontuur werd eerst de door Peter meegebrachte taart genuttigd voordat de pile-up werd voortgezet.
Nadat de dagploeg was vertrokken gingen Wicher en ik de boel versieren met slingers en ballonnen. Er is immers wat te vieren morgen! Ed (PC1E) kwam die avond ons versterken en ging op 40m qso’s maken. De condities namen snel af en om 21:30 uur gingen we huiswaarts.
Deze dag werd afgesloten met 727 qso’s.
21 oktober 2015.
De verjaardag van de VERON. In alle vroegte was ik al bezig met de hapjes te maken voor deze belangrijke dag. Met een doos vol lekkers naar het clubgebouw gereden en de boel opgestart. Om 08:45 uur kwamen de eersten binnen. Vandaag kwamen Leo (PA0LMD) en Gert (PA5TS) erbij. Beide met QRO spullen. Na de installatie van de spullen aan de slag. Weer een pile-up op 20m. Op 40m ging het redelijk. Op 80m was er weinig te doen. Met de meegebrachte tuner van Peter konden we met de 80m dipool toch op 15 meter werken in de mode PSK-63.
Om 11:00 uur kwam onze algemeen voorzitter van de VERON Remy Denker (PA3AGF) op bezoek. Samen met zijn XYL en de meegebrachte traktatie werd dit bijzonder op prijs gesteld.
Het werd gezellig druk. Met de bezoekers erbij 15 man. Remy werd (op ons verzoek) even als operator achter het 20m station geplaatst. Samen met Henk als logger werden vele qso’s gelogd. Het werden gezellige uren waarbij de geschiedenis van de VERON als rode draad door de gesprekken liepen. Om 13:00 uur werd er afscheid genomen van Remy en zijn XYL.
Vele foto’s werden gemaakt door Ben (PA0I) en ook de inspanning van Remy werd op video vastgezet. De bezoekers van deze dag waren: Ed (PC1E), Gerard (PH0NEY), Wim (PA0JEB), David (PA3HS) en Damiët die de hapjes op kwam maken.
Om 16:00 uur vonden we dat we een einde moesten maken aan dit mooie evenement.
Alle apparatuur weer in de auto. Tafels weer op de goede plaats en een korte evaluatie.
3400 qso’s waarvan 3000 unieke calls.
Bijzonder moment: 49 qso’s met JA door Henk (PA0HFT) in een relatief korte tijd.
Het feest is voorbij maar de VERON leeft voort. Op naar PA75VERON!
Rest mij een ieder te bedanken voor zijn inzet. Wicher voor de gastvrijheid en ter beschikking stellen van de motorclub ruimte.
Vergeet niet naar de foto's en de video(pile-ups) te kijken. Hier is ook de activiteit te zien van onze voorziter Remy.

73, Hans PA7HPH.key pa7hph

BACK