CAVENTE 2015

 

Dit jaar geen speciale call. Door de vakantie en komende evenementen, was het moeilijk om de call PF33CAVENTE aan te vragen. Ook hadden we 2 operators te weinig om al onze speltakken actief te maken. Vandaar geen HF deze keer. Zelfs ons VHF station bleef zwijgen. Maar wel was er de seintafel, en met de mobiele camera (helm) lopen. Ook hadden we Dr. Bibber actief. Dr. Bibber is 1.80 m groot en voorzien van 20 spraakbestanden gericht op de cavente jeugd.
Woensdag 19 augustus.
Om 09:00 aanwezig op het Ireneveld.
Het werd al druk bij de ingang. 541 kinderen wachten op het sein om binnen te mogen.
Gert PA5TS kwam mij al tegemoet. Nog wat kabels aansluiten voor ATV, scherm plaatsen en testen. Alles is goed. Jille PA1DV bewaakt Dr. Bibber en Gert het ATV spul. Het was al direct druk in de tent. Continu 20 kinderen aanwezig. Voornamelijk voor de mobiele camera. Bij de seintafel was er ook genoeg belangstelling. Bij goed seinen werd er een diploma uitgeschreven. ’s Middags kwam Wicher, PD0WR erbij en werd het wat minder chaotisch. Even rust kregen we toen de brandweer kwam. Bijna alle kinderen gingen onder de “douche”van de brandweer. Om milieu technische redenen werd er geen schuimdeken gespoten maar, zo werd
gezegd, volgend jaar weer wel. Gezien de drukte met ATV (lange wachtrijen) gaat Gert er een helm bijmaken zodat we meer doorstroom krijgen. Om 15:30 werden de kinderen opgehaald door hun ouders. Sommigen bleven braaf wachten om met de helm te lopen . De meeste spullen werden veilig opgeborgen in de gereedschapwagen.
Donderdag 20 augustus.
Ook nu was het weer een prachtige dag. Dr. Bibber had er zin in. Hij schreeuwde het uit. Vandaag was Hans PA0WYS te gast en werd direct ingezet als trainer morse tafel. Vele diploma’s gingen door zijn hand. Het was ook nu weer druk in de tent en ook ATV kreeg weer de volle aandacht. Na de broodjes saté, friet, kroketten en koffie gingen we de middag in. Af en toe wat batterijen vernieuwen van de porto’s was wel noodzakelijk.  De dag was weer zo voorbij. Alles weer opruimen, afscheid nemen van Albert Vos. Gert en Hans bedankt voor de inzet. Het was weer een mooie bijdrage voor de kinderen om in aanraking te komen met de radio techniek.

Vergeet niet naar de foto’s te kijken.

73, Hans PA7HPH.key pa7hph