End-Fed QRO Versie. (20m)

Bij de bouw van deze uitvoering " voor serieus vermogen" werd een groter kastje gebruikt (broodtrommel formaat). Dit is onvermijdelijk bij grotere onderdelen.Het principe blijft gelijk als de vorige uitvoering. Een spoel met een "C" en een stuk draad. Tijdens de laatste bijeenkomst voor de vakantie werd er een BBQ gegeven op ons vaste honk de handbalvereniging in Vaassen. Het leek mij leuk daar een PSK/RTTY station neer te zetten met de genoemde antenne als test. In de ochtend van de zelfde dag heb ik op mijn vaste "test'' terrein de antenne getest op ontvangst en SWR en of zich nog bijzonderheden voordeden. Ik kon daar de kring goed afregelen op minimum reflectie. Dat deed ik met mijn antenne analyzer en de Alinco DX-70 ingebouwd als DARES koffer. Na wat verbindingen vond ik de test geslaagd.

Op de BBQ avond heb ik samen met Jille weer getest en gezien de raporten prima verlopen. De antenne is zeer geschikt voor de vakantie. Valt niet op en toch maximaal resultaat.

Voor de nabouwers. Spoel van blauw installatie draad en gewikkeld op een bezemsteel. Aantal windingen 21. Stukjedikke teflon coax langte 31 cm. testen in open veld met 10m draad er aan. Het stukje coax afknippen tot de gewenste frequentie. Aan de draad niets veranderen.

 

.

BACK