DRA 2006                                                                                                                  door PA7HPH

Over belangstelling niet te klagen op de dag voor de amateur in de Americahal in Apeldoorn. Meer dan 2100 belangstellenden passeerden de kassa. Iets meer dan vorig (jubileum) jaar. Dit gebeurde allemaal Gezellig druk dus. Behalve de commerciële aanbieders waren er ook veel (onderdeel) handelaren die hun waar te koop aan boden. Duur of goedkoop, dat maakte men zelf wel uit.

Ook dit jaar was het team van Ad PA0ADT weer aanwezig om de boel rond de receptie draaiend te houden. Samen met Joke, Jacco, Dennis, Leen, Jille en ondergetekende deden we ons best om de probleempjes op te lossen. Het inpraat station had het 's morgens flink druk om de amateurs naar binnen te loodsen. Afwisselend namen Jacco, Leen en Dennis deze taak op zich. Door Jille werden de qso's genoteerd en de kaarten uitgeschreven. Dennis en ik zaten de eerste uren achter de kassa wat bijzonder inspannend was.

Maar in het begin van de middag toen het wat rustiger werd kon ik zelf ook even over de markt lopen om de nodige spulletjes te kopen. Bij de zelfbouw stands was het bijzonder druk wat de indruk wekt dat zelfbouw weer in de lift zit. En als er dan toch wat gesoldeerd moest worden kon je goed bij Dares terecht. Met wat knutselwerk kon er een dares koffer gemaakt worden, om in geval van calamiteiten, ingezet te worden. Henk PA0HFT kon er alles over vertellen. Gert PA5TS had zijn koffer meegenomen voor demonstratie. Zie hiervoor ook de site http://r06.dares.nl/  Heeft u ook gezien dat er met een stukje printplaat een seinsleuteltje gemaakt kan worden? Hoezo dure hobby? Voor een paar tientjes kon je een Condor kopen en hup, u bent actief op de 2 meter! Een kwestie van goed zoeken (en kijken) . Bij de Corver stand kon je voor dit soort zaken ook goed terecht.Veel bekenden gezien. Ook amateurs die even de receptie binnen kwamen zoals Adriaan PE2KP, Rob PA3EMJ, Eric PE1LVX en vele anderen.

Terecht moet worden opgemerkt dat er ongeveer 30 tot 40 vrijwilligers aan dit evenement deelnamen en dat allen een bijdrage hebben geleverd om er een geslaagde dag van te maken.

Het was geweldig om Ad, PA0ADT, weer te zien op de beurs na een lang ziekbed. Wij (het team) wensen hem nog veel sterkte toe met zijn verdere herstel.

Voor een overzicht van de foto's klik op