PROFIEL

 De VZC is een clubje van 3 man te weten: Jille PA1DV, Cor PA1COR, en Hans PA7HPH. Eenmaal per week komen we bij elkaar om info uit te wisselen, bouwen, of het nemen van proeven.

Read more

 VERON staat voor Vereninging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland. Een bezoek is zeker de moeite waard.

Read more

 De VRZA staat voor Vereniging Radio Zendamateurs. Ook deze site is een goede start voor de (nieuwe) amateur.

Read more

 Er is natuurlijk heel veel te vinden op internet zoals ook zendamateur.com ga maar eens kijken.

Read more


       Hoe wordt je radio amateur?
        Klik op onderstaande toets.
            
                 
  Hallo, ik ben Hans (PA7HPH) en gelicenceerd sinds 1980. Woonachtig in Vaassen Gelderland. Zoals vele andere amateurs al vroeg begonnen met de radiotechniek. Op mijn 12e kreeg ik een bouwpakket (pionier 1) van Philips. Al snel was ik in gevecht met de ontvangstspoel, omdat ik in de gaten kreeg dat wijzigingen invloed hadden op de ontvangst. Sindsdien ben ik aardig besmet met het radiovirus. Begonnen als PD0KGG in 1980 en 2 jaar later kreeg ik de call PA3CNF. In 2000 had ik de mogelijkheid om mijn voorletters in de suffix te plaatsen vandaar HPH.

In de periode 1980-2005 is veel gebeurd op het gebied van radiotechniek. Zeker voor de beginnende amateur is de techniek dichterbij gekomen. Betere studieboeken, laagdrempelig instappen om zo te " proeven aan de hoogfrequente energie". Deze website is dan ook voor een groot deel voor deze groep om de jeugd op de radio-rails te zetten. Het zit vol met oude en nieuwe verhalen, verslagen, evenementen en nog veel meer. Daarom is deze website nooit af en zal zich steeds vernieuwen. Gelukkig hebben de meeste amateurs de wil in zich om steeds te blijven ontwikkelen. Voor de beginnende amateur zou ik zeggen, word lid van een amateurvereniging ( Veron of VRZA), ga naar de afdelingsbijeenkomsten of bouw een van de vele projecten. Doe aan contesten voor de luister of de zendamateur. Het maakt niet uit maar DOE  wat. Alleen dan blijft onze hobby levendig. Kennis en kunde is er genoeg als je maar de goede kant opkijkt.

Zelf ben ik geinteresseerd in digitale transmissieoverdracht, dus met behulp van de computer. Zie elders op deze site de ervaringen. Maar ook de ouderwetse mode zoals de seinsleutel blijft favoriet. Ik blijf altijd zoeken naar verbeteringen van software, bouwprojecten, antennes, kortom de uitdagingen zijn eindeloos. Ook contesten vind ik bijzonder leuk om te doen, en zeker in teamverband!momentje hoor ! deze page is bijna gereed!Ook het ontwikkelen en bouwen van nieuwe projecten staan hoog op de lijst.
Geen hoogstaande techniek maar eenvoudige projectjes zoals het maken van
antennes, wat voor onze hobby van wezenlijk belang is. Of het nu een beam of een
draadantenne met spoelen is, maakt niets uit. Er wordt gebouwd met veel plezier.
Dit bouwen wordt gedaan in teamverband. Zie hiervoor de "VZC"
VZC staat voor Vaassense Zelfbouw Club.