Cavente 2017

Gemiddeld waren er 700 kinderen per dag op het Irene veld te Vaassen. (net als vorig jaar)
Het jaarlijkse kinderdorp was weer een groot feest. Onze radiotent stond er weer, en zoals gewoonlijk, vol met apparatuur.
Datum: 16 augustus 2017.
Aanwezig waren Jille PA1DV, Gert PA5TS, Wicher PD0WR, Damiët, Henk PA5VK en ondergetekende Hans PA7HPH.
Doel: de kinderen interesseren voor de (radio) techniek. Voor dit doel hadden we ATV (mobiele camerahelm), HF, VHF, Dr. Bibber en seinen op de computer.
De dag ervoor hadden we de antennes al opgezet. Voor HF een GP voor 5 banden en voor 23cm ATV een yagi. (van Gert).
Het weer was minder dan vorig jaar. Vandaag prima weer met 22 graden en veel zon.
Dr Bibber heeft een update gehad. Alle aluminium bakjes zijn vervangen door wat dikker alu-folie. Afwisselend werd Dr. Bibber bewaakt door Gert en Wicher.
Het ATV spektakel was weer een groot succes. De kinderen bleven maar komen.
Ook de rugzak met daarin het zendertje voor 23cm is verbeterd. Er was een andere accu ingekomen dat minder "gewicht" geeft. Het gewicht ging van 5 Kg naar 2,5 Kg. HF werd bedreven door Jille. De seintafel werd ook nu weer goed gebruikt en onder leiding van Henk werden de morse tekens in de goede  ritme op beeld gebracht. 'S middags kwam de brandweer om een regengordijn neer te laten op het terrein en was het even rustig in onze tent. Na een broodje saté weer er tegenaan en om 15:30 uur klonk het fluitsignaal als einde van de dag.
Snel opruimen en naar huis en de batterijen opladen.
Datum:17 augustus 2017.
Vandaag kwam David PA3HS ons versterken. Gert en Henk hadden andere activiteiten. In de middag kwam ook Wicher PD0WR erbij om te helpen bij de video hoek. Vandaag iets minder weer. Het ging regenen en dat betekend dat we niet met de helm konden lopen. Dat vonden een heleboel kinderen erg jammer. Maar we hadden wel 4 portofoons die gretig werden gebruikt. Uiteindelijk hadden we 107 qso's gemaakt. De mode was PSK 31/63 en RTTY. De kinderen konden dan hun eigen naam gebruiken in het tekstveld. Aan het einde van de dag, en na een broodje kroket, alles opgeruimd en weer huiswaarts. Iedereen bedankt voor zijn inzet en hopelijk tot volgend jaar!
Alle spullen zijn weer gerepareerd. Er gaat altijd wel iets defect. Zo ook het 2 meter station. Dit is een Condor met een zwanenhals microfoon. De Z/O schakelaar was defect en weer een nieuwe op gezet. Tevens een externe PTT gemonteerd die beter bestand is tegen kleine sloop vingertjes. De video kwaliteit was dit jaar een stuk minder maar kwam achteraf door een verkeerde software instelling. Hierdoor kreeg de versterker geen 18V via de coax. Maar de lol was er niet minder om.
Hans PA7HPH.

Vergeet niet naar de foto's te kijken. Ook is er een klein filmpje van.

 

73, Hans PA7HPH.key pa7hph

BACK