Cavente 2016

 

Gemiddeld waren er 700 kinderen per dag op het Irene veld te Vaassen.
Het jaarlijkse kinderdorp was weer een groot feest. Onze radiotent stond er weer, en zoals gewoonlijk, vol met apparatuur.
Datum: 17 augustus 2016.
Aanwezig waren Ben PA0I, Jille PA1DV, Gert PA5TS, Hans PA0WYS, Peter PA3AZN en ondergetekende Hans PA7HPH.
Doel: de kinderen interesseren voor de (radio) techniek. Voor dit doel hadden we ATV (mobiele camerahelm), HF, VHF, Dr. Bibber en seinen op de computer.
De dag ervoor hadden we de antennes al opgezet. Een combiantenne voor 2/70 en voor HF een end-fed voor 15, 20 en 40 meter.
Gelukkig was het goed weer geworden. Beide dagen volop zon en boven de 25 graden Celsius. Dr. Bibber kreeg een audio update door middel van een extra versterker die Peter had meegebracht. Het gegil was tot in de wijde omtrek te horen. Afwisselend werd Dr. Bibber bewaakt door Ben, Peter en Hans.
Het ATV spektakel was weer een groot succes. De kinderen bleven maar komen. Het zweet stond op het hoofd van Ben om het in de goede banen te leiden.
Het 2 meter station werd ook gebruikt maar was wat minder in trek. HF werd bedreven door Jille en die klaagde over slechte condities. Daar was dus helaas niets aan te doen. De seintafel werd ook nu weer goed gebruikt en onder leiding van Hans werden de morse tekens in de goede  ritme op beeld gebracht. 'S middags kwam de brandweer om een regengordijn neer te laten op het terrein en was het even rustig in onze tent. Na een broodje saté weer er tegenaan en om 15:30 uur klonk het fluitsignaal als einde van de dag.
Snel opruimen en naar huis en even de voeten op tafel.
Datum:18 augustus 2016.
Vandaag kwam Henk PA5VK ons versterken. Gert en Ben hadden andere activiteiten. In de middag kwam ook Wicher PD0WR erbij om te helpen bij de video hoek. Vandaag iets minder druk en dus hadden we even tijd om de coax te repareren. Er gaat altijd wel iets stuk, meestal een connector of een kabeltje. Ook had ik een vishengeldipool meegenomen voor 20m. We maakten wel sneller een verbinding dan de end-fed. Uiteindelijk hadden we 85 qso's gemaakt. De mode was PSK 31/63 of RTTY. De kinderen konden dan hun eigen naam gebruiken in het tekstveld. Aan het einde van de dag, en na een broodje kroket, alles opgeruimd en weer huiswaarts. Iedereen bedankt voor zijn inzet en hopelijk tot volgend jaar!

Vergeet niet naar de foto's te kijken.

73, Hans PA7HPH.key pa7hph

BACK