PF32CAVENTE

Het waren weer 2 mooie dagen op het Ireneveld in Vaassen. Met de call PF32CAVENTE  hebben we, samen met de jeugd, grote lol beleeft. Het jeugddorp trok gemiddeld 550 kinderen per dag. Dinsdag 26 augustus de antennes opgezet. Gert PA5TS kwam de Dares antenne brengen. Deze werd gebruikt voor 2 en 70. De log-per werd erin gemonteerd en gemeten. De swr was bijna 1:2 dus zou dit goed moeten werken. Een end-fed voor 15 en 20 m werd ook in de dares mast gehangen. Tent inrichten met 3 tafels en 3 banken en gereed was het station.
Woensdag 27 augustus 2014.
08:30 aanwezig met een auto vol spullen. Het HF station werd ingericht en in de digimode gezet. De VHF koffer voor 2 en 70 werd klaar gezet, de seintafel werkend gemaakt en de ATV spullen getest. Om 09:00 kwamen Jasper en Henk, PA0HFT in de tent. Henk ontdekte al snel dat er iets mis was met de antenne maar wist nog niet waar de knoop zat. Op 2 ging het redelijk maar 70 was niet te werken. We lieten het maar even zo omdat de kinderen eraan kwamen. Het was soms druk in de tent. Het ATV station was continu bezet. Ook de seintafel ging goed. Er werden door Jasper diverse diploma’s uitgeschreven. ’s Middags kwam de brandweer en werd er een flinke schuimdeken neergelegd. Zie de foto’s. Ondertussen ging Henk weer op onderzoek uit naar de fout in het antenne systeem. Besloten werd, dat er door Gert, de volgende dag, een nieuwe kabel gemonteerd gaat worden. HF ging prima. Door Jille en diverse kids werden er digi verbindingen gemaakt. Helaas kon Wicher, PD0WR er niet bij zijn in verband met een operatie aan zijn knie.
Donderdag 28 augustus 2014.
09:00 uur was iedereen er weer. Nu kwamen Gert, PA5TS en Henk PA5VK erbij en hadden we volle bezetting. Gert en Henk gingen met de VHF antenne aan de slag. Als je de analyse wilt zien klik dan op het filmpje (hier) of bovenin de taakbalk (video 2). Let op! Niets is wat het lijkt. Henk mag graag naar een ander wijzen maar de waarheid is soms anders. Uiteindelijk kwam alles goed en Rob (PD0NMO) bevestigde dat. En weer was het druk met kinderen die op toerbeurt zaten te wachten tot ze mochten seinen, lopen met de helm, enz. Tom PA0TRR kwam  ook nog op bezoek. We sloten de dag af met een rondje kroketten. Alles opruimen en in de auto. Eerst nog Albert Vos bedanken voor de goede zorgen. Op VHF en HF werden 90 verbindingen gemaakt. Een attractie liet het afweten en dat is Dr. Bibber. Maar wel een van 1.80 meter!! Helaas is Dr. Bibber gevoelig voor elektromagnetische energie waardoor hij op hol sloeg. Dus een klusje voor de winter. Rest mij een ieder te bedanken voor zijn inzet en hopelijk tot volgend jaar met PF33CAVENTE.

Vergeet niet naar het filmpje (2x) en de foto's te kijken.

73, Hans PA7HPH. key pa7hph

 


...BACK