PC13KING

Met deze call is de afd. Apeldoorn in de lucht geweest.11 dagen actief met diverse amateurs uit onze regio.
De troonswisseling van Koningin Beatrix en Prins Willem-Alexander is inmiddels achter de rug en Prins Willem-Alexander is gepromoveerd tot Koning der Nederlanden. Wij hebben dat 11 dagen bekend gemaakt door middel van onze kontakten over de hele wereld. We kunnen 4000 amateurs blij maken met een mooie qsl kaart. Dit was de eindscore van ons evenement.

22 april zijn we gestart vanuit ons vaste honk, de motorclub Cobra, in Vaassen.
De FB33 stond er al. We moesten alleen de 40m dipool omhoog hijsen om op twee banden tegelijk actief te zijn. De modes die we gebruikten waren SSB, CW, PSK31/63 en RTTY. Afhankelijk van de condities en propagatie kozen we onze band en mode uit. De aftrap werd gedaan door Leo PA0LMD en Gert PA5TS. Zij gingen op 40 meter direct aan de slag. Met de Icom 7700 en de Acom 1000 een perfecte combinatie voor de verwerking van een pile-up. Op een enkele dag na was 10/15 en 20 meter een band met weinig activiteit. Dus 40 meter was een uitkomst. Al snel werd het een pile-up, en zo bleek later, een van de vele. Zelf ging ik op 20 meter RTTY bedrijven wat ook goed liep. Aan het eind van de dag hadden we 725 qso’s

23 april waren de condities op alle banden slecht. In de avond kwamen Henk PA5VK en Jim PA2JIM ons versterken en zowaar dat hielp. 40 meter ging goed open en een pile-up was het gevolg. Er werden 400 qso’s bijgeschreven in het log.

24 april. Matige condities. 40 meter ging laat in de middag open wat direct 200 qso’s opleverde. Vandaag kwamen Henk PD0EDB, Rob PA3EMJ, Joop PE1CCX, Lex PA3CDM op bezoek maar bleven niet lang. Ze waren op doorreis naar het oorlogsmuseum in Vaassen.

25 april. In de ochtend en middag voornamelijk met digitale modes gewerkt. In de avond kwam de pile-up ploeg Henk, PA5VK en JIM, PA2JIM de motorclub bemannen. Weer was er een vette pile-up het gevolg. Nu moest er gewerkt worden op prefix nummer vanwege het grote aanbod. Met mijn zelfgebouwde HF versterker hadden we een vermogen van 400 Watts.

26 april. Henk PA3BPZ kwam erbij. Samen met CW op 20 meter. Met een logger gaat het een stuk sneller en controle van de calls is verzekerd. Het ging prima in deze mode maar als het echt druk werd kwamen er toch meer vraagtekens. Maar gelukkig waren de meesten gedisciplineerd en met veel geduld kwamen ze in het log. ’s Avonds kwamen Henk en Jim weer en zorgden weer voor een pile-up op 40 meter.

27 en 28 april was het weekend en waren er geen activiteiten gepland. Toch even vanuit huis wat RTTY/CW verbindingen gemaakt.

29 april. Nu met Ben PA0I en Hans PA0WYS en Henk PA3BPZ. Ben en Hans gingen op 40 meter en Henk op 20 meter. 40 meter gaf weer een pile-up maar daar moesten ze tot in de middag op wachten!

30 april. De dag van de abdicatie. Normaal hadden we geen operators deze dag maar op het laatste moment melde Henk PA0HFT zich voor activatie van de call. Om 09:00 uur stond Henk al te wachten bij de motorclub. Al bij het intunen van de spullen, melden zich amateurs uit het buitenland, dus de band was goed open. En dat bleef hij tot 15:00 uur. Daarna op 20 meter een pile-up. Henk ging gewoon door. Tot 18:00 uur, toen had hij 725 qso’s gemaakt.
Thuis beluisterde ik zijn pile-up en nam een stukje op met mijn video camera. Ook de  pile-up van Henk PA5VK en Wicher PD0WR staan op video. Zie de beelden via de menubalk boven aan deze pagina. Gert PA5TS kwam ook nog even langs om Henk te helpen bij het loggen.

1 mei. Met Henk PA3BPZ en Wicher PD0WR en Jille PA1DV op 40 en 20 meter actief geweest. Af en toe ook op 10 meter maar dat was maar even open. Met Henk CW gedaan en later gingen Wicher en Henk op 40 meter wat een kleine pile-up tot gevolg had. Toch weer 300 qso’s gelogd.

2 mei. Laatste dag. Henk PA3BPZ tot 12:00 uur met CW qso’s gemaakt. De condities waren matig. Vandaag heel veel QRM/QRN over de gehele band. Daar hadden we veel last van. Iedereen klaagde daarover maar helaas niets aan te doen. Om 16:30 uur kwam Dennis PD4R ons versterken. Met de FT920 en eindversterker op 40 meter ging het prima. Toch nog een pile-up en tevens de laatste van ons evenement. Om 10:00 uur gingen de sets op “off “ en konden we terug kijken op een geslaagde activatie.

Rest mij om iedereen te bedanken voor de inzet en welslagen van dit evenement. Ook de afdeling Apeldoorn die de kosten van de QSL kaarten op zich neemt. Ook de motorclub Cobra bedankt voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

Zie ook de foto's en filmpjes van PC13KING in de menubalk

Hans PA7HPH.

 

BACK