DRA 2005                                                                                                                 door Hans PA7HPH

Deze dag stond in het teken van bijzondere evenementen. Behalve de onderdelenmarkt en zelfbouwtentoonstelling was er ook 60 jaar VERON, Andre Kuipers en DARES. Ook dit jaar was Ad ( PA0ADT ) samen met het team Jacco, Joke, Leen, Dennis, Jille aanwezig om de boel goed te laten draaien. Er werden 225 amateurs naar binnen gepraat. 2100 mensen kwamen langs de kassa. Dat is ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Wat vele niet gezien hebben is een demonstratie van Dares. (Dutch Amateur Radio Emergency Service.) Op de parkeerplaats werd een mobiele antenne geplaatst en via 80 meter werd er een verbinding opgezet. PI9D liet zien wat een amateur kan doen in noodsituaties. De NOS nam alles op om dit evenement in het NOS journaal aan het publiek te tonen. Dennis (PD4R) is een beker rijker. Hij sleepte de 2e prijs binnen van een VHF contest. ( zie foto's). Dennis had ook nog een HF set geÔnstalleerd zodat wij ook daar met onze call PA6DRA uit konden komen. De condities vielen tegen maar toch weten ze in IndonesiŽ  wat voor speciale dag het was. De zelfbouw op de bovenverdieping was zeer interessant. Er was iemand met HF hoogspanning vonken aan het produceren wat tot ver in de hal hoorbaar was. Grote trekpleister was natuurlijk Andre Kuipers met zijn lezing “ Mission Delta” . Maar ook Dick Rollema (PA0SE ) en John Devoldere (ON4UN) waren aanwezig. En ook hun lezingen waren zeer interessant. Al met al een gezellige en leerzame dag. De foto’s spreken voor zich.

73, Hans