Meet avond Veron afd. Apeldoorn.

Vrijdag 16 oktober 2009. Deze avond stond in het teken van meten is weten. Een ieder kon zijn spullen, zelf gebouwd of gekocht, meenemen. Leo, PA0LMD en Ben, PA0I gingen beoordelen of je apparaat voldeed aan de (technische) eisen.
Ik had 2 weken ervoor 2 antennes gemaakt voor 23cm en wilde graag weten of ze wel goed functioneerden. Dat viel tegen. De antennes werden genadeloos verwezen naar de schrootbak.
Toch was 23cm Quad wel goed maar de kabel die eraan zat was zo slecht dat de analyzer de antenne niet “zag”. Toch weer een pluspunt. Een betere kabel er aan en de meting was positief.
Diverse amateurs lieten hun porto testen en over het algemeen kwam dat er goed uit. Onze QSL manager Adriaan (die altijd aanwezig is) zat achter in de zaal en was druk bezig om de kaarten te verzamelen en uit te delen. Op de foto’s is te zien hoe sommige filters zich elektrisch gedragen. Hier en daar werd dit door Leo gecorrigeerd. Het was weer een gezellige avond waarin druk werd gepraat over allerlei zaken die op een of andere manier met onze hobby te maken had. De foto’s spreken voor zich.

Hans PA7HPH.

 

 

BACK