Op bezoek bij Hans PA2BIN.

 

Je zult maar net een dag in Montenegro zijn en je breekt een been.
Het overkwam Hans, PA2BIN. Eind september ging Hans naar Montenegro. Niet met vakantie maar om zijn gezondheid wat op te krikken. Na een dag besloot hij met wat vrienden te kijken en te luisteren naar culturele muziek. Hij ging daar zo op in dat hij besloot een dansje te wagen. Van dat laatste kreeg hij enorme spijt. Of het nu kwam door de muziek of door een verkeerde stap, het ene been deed niet wat het andere wilde met gevolg dat de boel geforceerd werd en dus letterlijk brak. Daar lag Hans tussen de dansende menigte en wachtend op de ambulance. Dat het niet zo ging als in Nederland daar kwam hij snel achter. Het vervoer, de zorg in de privé kliniek, het eten, het leek 50 jaar terug in de tijd.
Tijd om naar huis te gaan dacht Hans en wel zo snel mogelijk. Na vele telefoontjes werd hij uiteindelijk naar het vliegveld gereden. Met een vliegtuigje, met een internationaal gezelschap, via vele stops uiteindelijk in België geland. Vandaar naar Apeldoorn waar hij in het Lucas verder werd behandeld.
Na twee weken in het ziekenhuis met een pin in z’n been van onder z’n knie tot aan de hiel, mocht hij weer naar huis.
En zo belden wij (Jille, Wicher en ik) aan op vrijdag 30 oktober. Rijdend op een bureau stoel werden wij ontvangen. Vrolijk zoals altijd liet hij ons binnen waar ook Koen, PA3BKO te gast was. Aan aanloop geen gebrek. Tijdens de koffie deed Hans het verslag van wat zich had voltrokken en liet ons de wonden zien die de operatie achter had gelaten. Het zal nog een tijd duren voordat het been weer belast kan worden en hij dus kan lopen. Gelukkig heeft Hans de mogelijkheden om via 2 meter te communiceren met de “buitenwereld” zodat er toch een saamhorigheids gevoel ontstaat. Ook zijn nieuw gekochte laptop geeft veel voldoening.
Na een uurtje gingen we er weer vandoor en wensten Hans een spoedig herstel toe en raden hem aan voorlopig geen danslessen meer te nemen. Blijf gewoon met je hobby’s bezig, oftewel radioamateur en stoker op de VSM lijn dan blijf je met beide benen op de grond.
73, van de gehele afdeling Apeldoorn.

Hans PA7HPH

 

 

Een kleine misstap en je zit met de brokken. Aanloop van amateurs geen gebrek. Koen, Jille en Wicher horen het relaas aan.
Gelukkig kan ik genoeg communiseren. het zal nog een tijdje duren voor ik weer kan lopen.

 

BACK