DRA 2009 Apeldoorn

Vrijdag 30 oktober werd er begonnen met de voorbereidingen voor het inpraat station PA6DRA.

Deze keer plaatsten we de GP voor 2 en 70 cm op het hoogste dak van de America hal. Het was een prachtige herfst dag en een mooi uitzicht op de omgeving Via een trapje konden we dat hoogste niveau bereiken. De coax werd aangesloten op een Icom 510. De test verbindingen waren prima en dus gereed voor de grote dag.
Zaterdagmorgen waren Jille, Wicher en ondergetekende al vroeg in de America hal waar we Joke, Jacco en Dennis aantroffen. Het inpraat station werd in gereedheid gebracht en de PC opgestart. Dat laatste gaf een probleem omdat het log programma niet meer wilde opstarten.
Na opnieuw installeren wilde het programma meewerken.
Een hele klus voor Paul Sterk. PA0STE om alles weer vlekkeloos te laten verlopen. Maar gelukkig heeft hij ongeveer 50 vrijwilligers om zich heen die zijn taken ondersteunen. Een onderdeel daarvan is het inpraatstation met 6 vrijwilligers. Wij hebben de taak om de amateurs via de goede weg binnen te loodsen. Ook assisteren we bij de kaart verkoop, omroepinstallatie, en vraagbaak voor allerlei zaken zoals zoekgeraakte spullen. Ook dit jaar zijn er een aantal spullen niet meer opgehaald. De gehele dag verliep uitstekend. Een groot gemis was wel dat er geen pin automaat in het gebouw aanwezig was zodat diverse amateurs naar het winkelcentrum moesten lopen. Om 16:30 werd gestart met de afbouw van alle standhouders en onderdelen markt. Ook wij gingen het dak weer op voor het verwijderen van de GP. Deze keer stuurden we Dennis het dak op. Dat hij dat niet zo prettig vond kan je wel zien op de foto. Het log van PA6DRA noteerde 72 inmelders die binnenkort de nieuwe qsl kaart tegemoet kunnen zien. 2622 amateurs kwamen langs de kassa en dat is 200 meer dan vorig jaar. Ook de lotenverkoop had meer verkocht dan vorig jaar. Al met al een goed geslaagde dag. Paul (vz. Evenementen Commissie) bedankte een ieder die een bijdrage heeft geleverd aan deze dag. Na de soep met brood gingen ook wij weer richting Vaassen. Met de aangekocht spullen. Bescheiden deze keer. Een Bami porto en wat snoeren.
Tot volgend jaar.

73 Hans PA7HPH / PH60PH

 

Wicher PD0WR en Jacco PE1RNA plaatsen de antenne voor het inpraat station
Deze keer op het bovenste deel van de America hal.
Joke en Jacco actief met PA6DRA

Voor meer foto's klik HIER.

 

BACK