CAVENTE 2009

 

PF27CAVENTE

 

 

Cavente 2009.   19 en 20 augustus 2009 Vaassen

Het was weer een geslaagde dag bij jeugddorp Cavente. Ook dit jaar waren we te gast bij organisatie “Cavente” te Vaassen.
Deze keer hadden wij (Jille PA1DV, Wicher PD0WR, Hans PA7HPH ) een speciale call aangevraagd bij het AT. Dat werd PF27CAVENTE. Het was even wennen voor sommige amateurs. Een dergelijke call hadden ze nog nooit gehoord! Later maakte Henk PA0HFT de opmerking dat het wel moeilijk zou zijn om daar mee een qso te maken!
Maar gezien het LOG is het wel degelijk geslaagd. De opbouw van de verschillende onderdelen zoals de vishengel-antenne voor 20 en 40 meter ging niet helemaal zoals gepland. Het topje brak af zodat we met wat creativiteit de boel weer in de lucht kregen. De ATV helm werd in orde gemaakt en de TV werd aangesloten op de satellietontvanger. Als antenne hadden we een dipooltje voor 23cm en bovenin een bezemsteel gebonden. Ook hadden we het “bibberspel” weer meegenomen. Voor 2 meter had ik de Dares koffer mee genomen met een J-antenne vlak achter de tent. Wicher kwam wat later die dag. Hij was net terug van vakantie en had wat “verkeerds” gegeten zodat zijn immuunsysteem wat in de war was. Maar ondanks zijn beperkte inzet heeft hij ons goed geholpen.
450 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar waren op het veld aanwezig met allerlei activiteiten. Wij stonden met een grote tent vlakbij de ingang. Het lopen met de camera ging prima. De kinderen stonden weer te dringen om hiermee een rondje te lopen.
Jille was op 20 meter actief met PSK en RTTY. Het toeval wilde dat we bezoek kregen van Henk PD0EDB en Henk PA0HFT. Deze mannen wist ik met drank en eten zolang in de tent te houden als nodig was. Zij namen regelmatig de microfoon van de Dares koffer zodat de amateurs in de omgeving ook een verbinding konden maken met het cavente station.
De brandweer van Vaassen was ook weer actief en bracht met veel lawaai weer een dikke schuimlaag op het gras. Het was voor veel kinderen een afkoeling omdat het kwik al de 30 graden was gepasseerd.
Om 15:30 was het sluitingstijd voor de kids en gingen huiswaarts. Wij trouwens ook. Om 17:00 uur maakten we de laatste verbinding voor die dag en sloten de tent.
Donderdag kwamen we nog terug voor een halve dag en weer was het een succes.
Ook het weer was uitstekend. Te goed zelfs. Halverwege de ochtend (het was inmiddels 35 graden Celsius) kwam de Politie op het veld met de mededeling dat er een “weeralarm” werd uitgeven. Gelukkig achteraf bleek het met het noodweer wel mee te vallen. Aangezien de regen in de avonduren viel hadden de kinderen daar geen last van. Om 13:00 hielden we het voor gezien en ruimden de spullen op.
Het waren weer zeer geslaagde dagen met allerlei radio activiteiten. Albert bedankt voor de gastvrijheid en tot volgend jaar.

Hans PA7HPH.

PF27CAVENTE in actie

Het opzetten van de 23cm zender.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BACK