DRA 2008

DRA 2008.

Zaterdag 25 oktober 2008 was het weer zover. Voor dag en dauw waren 25 vrijwilligers bezig met de voorbereiding van de amateurdag. Zo ook het inpraat station PA6DRA. In de voet sporen van Ad PA0ADT, nam Dennis PD4R de leiding over van dit stukje organisatie. Ook waren aanwezig Wicher PD0WR, Jacco PE1RNA, Joke, Jille PA1DV en ondergetekende aanwezig om de amateurs in goede banen binnen te loodsen. Doordat de afslag Zutphen afgesloten was werd er een flinke drukte verwacht op de wegen rond de America hal. De chaos bleef uit. Er was nauwelijks stagnatie. Er was wel meer een regelmatige binnenkomst van de amateurs. Toch was het aantal bezoekers minder dan vorig jaar. In ieder geval minder dan 2100 bezoekers. Zou dat dan toch door de contest komen?
Wat ook opviel was de opstelling van de standhouders in de hal. De grote standhouders waren niet aanwezig. Wel was er nieuwe standhouder bij gekomen die zich duidelijk presenteerde. Persoonlijk vind ik het een gezonde ontwikkeling en het is mooi dat die kans aan de nieuwe ondernemer gegund wordt. Er zijn verder geen schokkende dingen gebeurd….Al hoewel Dennis met zijn nieuwe functie nog even moest wennen aan de juiste procedure. Het is eerst koffie drinken en dan de microfoon pakken. Doe je dit tegelijkertijd dan kun je spontaan naar huis om een nieuwe broek aan te trekken. Vraag het hem maar eens.
Aan onderdelen geen gebrek. Er was weer genoeg te koop. Ook was er weer meer computerbenodigdheden. Je kunt er niet onderuit dat de transceiver meer en meer samengaat met de PC. De software voor amateurgebruik wordt steeds meer en beter. En vaak ook nog freeware. De zelfbouwers zaten met hun spullen zoals altijd weer boven in de hal en er waren weer prachtige pronkstukjes bij. Zie de foto’s. Om 17:00 uur werd het inpraat station afgebroken en de antenne van het dak gehaald. Na een eenvoudige doch voedzame maaltijd gingen ook de vrijwilligers weer huiswaarts. Tot volgend jaar.

Hans PA7HPH.